Cum să economiseşti mii de euro atunci când îţi cumperi o mașină

Vrei să-ţi cumperi au automobil, dar nu ştii de unde să porneşti? Sunt câteva sfaturi pe care dacă le urmezi, poţi economisi bani, dar şi nervi, atunci când faci noua achiziţie, scrie Capital.ro.

Dacă eşti în căutarea unei maşini noi, trebuie, în primul rând, să cercetezi piața și să te informezi în privinţa autoturismului pe care ţi-l doreşti. Iată cinci paşi care te vor ajuta să economiseşti mii de euro atunci când îţi cumperi o maşină.

1.Trebuie să ştii limita până la care te poţi împrumuta

Dacă te gândeşti la modalitatea de finanțare pentru a cumpăra o maşină, scoringul tău de credit este cheia pentru obţinerea celei mai scăzute rate a dobânzii. Cu cât scoringul este mai mare, cu atât se reduce rata dobânzii. Cu cât scoringul de credit este mai mic, cu atât mai mare este rata. Este foarte important să ştii cum stai din acest punct de vedere, înainte de a opta pentru un împrumut.

Advertisement

2.  Calculează dacă îţi poţi permite maşina respectivă

În funcție de tipul de mașină și situația ta financiară, trebuie să ştii foarte sigur cât de necesar este împrumutul pentru finanţarea maşinii. În cazul în care nu se poate da un avans mare, iar împrumutul te face să ai o rată lunară mare, înseamnă că maşina nu se încadrează în bugetul tău. O regulă generală de urmat: costurile tale lunare cu maşina, inclusiv plata creditului, asigurarea auto, precum şi costurile pentru combustibil, nu trebuie să depăşească 20% din venitul lunar.

3. Află valoarea maşinii pe care o doreşti

Înainte de a merge la un dealership, trebuie să ştii, dinainte, care este valoarea maşinii dorite, ceea ce te va ajuta în negocierea preţului. Acest lucru îţi va permite să îţi dai seama dacă îţi permiţi sau nu maşina respectivă.

4. Ia în considerare diferite opţiuni de finanţare

O opțiune la îndemâna multor consumatori este plata în numerar pentru o maşină, care te poate ajuta să negociezi un preţ mai mic. Dar există multe alte opţiuni de finanţare, din care poţi alege cea mai bună ofertă, cu rate mici. Ca regulă generală, menţine termenul de împrumut până la cinci ani sau mai puţin. Cu cât este mai lung, cu atât costurile tale sunt mai mari.

5. Verifică toate ofertele propuse

O altă modalitate pentru a scădea preţul maşinii în timpul negocierii este să verifici toate ofertele propuse pentru tipul de maşină pentru care optezi. Informaţiile legate de întreţinerea maşinii până la momentul prezent pot influenţa valoarea ei. Nu trebuie să-ţi fie teamă să pui întrebări, să ceri mai multe informaţii, atunci când negociezi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu