CUM să devii pilot în Moldova

Embed:

Sănătate de fier, nervi rezistenţi, cunoaşterea limbii engleze şi 35 de mii de euro - iată de ce aveţi nevoie pentru a deveni pilot. Meseria se învaţă la Centrul de instruire al Aeroportului Chişinău. Deşi sunt conştienţi că în Moldova vor avea un salariu modest, viitorii piloţi spun că şi-au ales această meserie pentru că iubesc zborul.

Cursurile pentru obţinerea licenţei de pilot durează doi ani şi jumătate. După opt luni de teorie, încep şi probele practice. Primele exerciţii sunt efectuate cu ajutorul unui dispozitiv special.

Pentru a ajunge la manşa unui avion de pasageri, sunt necesare aproape 200 de ore de zbor. Fiecare oră de zbor costă 278 de euro. Banii nu sunt, însă, o condiţie unică.

"Nervii trebuie să fie sănătoşi, inima cu atât mai mult, creierul trebuie să funcţioneze", explică Nicolae Zui, directorul Centrului de instruire.

În prezent, la Centrul Aeronautic de Instruire sunt pregătiţi circa 20 de viitori piloţi. Statul achită taxa de şcolarizare pentru majoritatea dintre ei. În schimb, aceştia vor trebui să lucreze 10 ani în calitate de piloţi militari în cadrul Ministerului Apărării. Salariile modeste nu-i sperie, însă, pe viitorii piloţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu