Cum s-a schimbat viaţa unei familii din Capitală care a renunţat la mâncarea obişnuită

Embed:

Devine un adevărat trend să mâncăm organic, să numărăm caloriile şi să ne lăudăm cu un regim mai sănătos de viaţă. O dietă care a căpătat popularitate în ultima vreme este cea vegană, care exclude complet produsele de origine animală.

Chiar dacă unii nutriţionişti sunt sceptici, adepţii acestui mod de viaţă spun că sunt mai sănătoşi şi se simt protejaţi de diverse boli grave, inclusiv cancerul. Astăzi, veganii sărbătoresc ziua lor internaţională. 

Familia Maroz a renunţat deja de doi ani şi jumătate la mâncarea obişnuită.

"Am început să caut o modalitate de a fi sănătoasă, am căutat informaţii pe Internet, în cărţi şi atunci am aflat despre veganism. De la început am studiat aproape jumătate de an despre asta, după, am decis să încerc", a declarat Viola Maroz. 

De atunci, meniul zilnic al familiei a devenit bogat în fructe şi legume.

"Fructele oferă foarte multă energie. Oamenii care mănâncă fructe nu obosesc, nu sunt somnoroşi, au foarte multă energie, dorinţă de mişcare", a mai spus Violeta. 

Treptat, veganismul a devenit un stil de viaţă pentru întreaga familie.

"Când deschizi frigiderul el seamănă cu o grădină, în el sunt foarte multe fructe şi legume şi multe frunze de verdeaţă. Verdeaţă, verdeaţă, verdeaţă. Înainte v-aş spune că era mai gol", a spus Alexandru Maroz. 

Chiar dacă acum dau mai mulţi bani pe mâncare, veganii se bucură că economisesc pe medicamente.

"Am uitat ce înseamnă să fii bolnav, am uitat ce înseamnă răceală, ce înseamnă durerile de cap", a spus Viola Maroz. 

Nutriţioniştii îndeamnă oamenii care vor să devină vegani să se informeze bine înainte şi să se consulte cu un medic.

"Regimurile acestea alimentare trebuiesc făcute numai cu prescripţia medicală, pentru că foarte mulţi încep de acasă mâncând crudităţi şi se trezesc pe patul de spital. În toate trebuie să fie o normalitate, o restricţie şi în toate trebuie să fie o prescpripţie", a spus nutriţionistul Vlad Sainciuc. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu