Cum s-a lansat Octavian Ţicu în cursa electorală pentru funcţia de primar general al Capitalei

Embed:

Mesaje geopolitice, replici dure în adresa socialiştilor şi a preşedintelui Igor Dodon şi cântecele româneşti. Așa s-a lansat Octavian Ţicu în cursa electorală pentru funcţia de primar general al Capitalei.

În cadrul evenimentului organizat în Scuarul Europei din Capitală, Ţîcu şi-a amintit de trecutul său din ring şi a preferat să-l citeze pe fostul campion mondial la box Vladimir Kliciko, ales primar al oraşului Kiev.

"Colegul meu din profesia mea precedentă, Vladimir Kliciko, după câteva luni în care a devenit primar al oraşului Chişin..., oraşului Kiev, a spus că este mai greu să conduci oraşul Kiev, decât să fie un campion mondial la supergreu. Şi eu nu am motiv să nu-l cred", a spus OCTAVIAN ŢÎCU, candidat PUN pentru funcţia de primar al Capitalei.

Octavian Țîcu este convins că trebuie să treacă în turul doi al alegerilor locale în Capitala pentru a se duela cu socialistul Ion Ceban.

În aceste condiții, el l-a îndemnat pe candidatul blocului "ACUM", Andrei Năstase, să-şi retragă candidatura, pentru a consolida eforturile pe segmentul de dreapta împortiva candidatului PSRM.

"Nu mai are nicio obligaţie morală faţă de alegători din Chişinău, pentru că realităţile sunt altele, decât au fost anul trecut. Contextul politic s-a schimbat. Din dorinţa sinceră de a nu dezbina dreapta, în această unitate împotriva socialiştilor, ar fi bine să-şi vadă de reforma pe care o care de îndeplini la ministerul de Interne", a spus OCTAVIAN ŢÎCU, candidat PUN pentru funcţia de primar al Capitalei.

Năstase nu ne-a răspuns la telefon pentru a comenta declaraţiile lui Octavian Ţîcu.

La evenimentul de lansare au participat candidații PUN pentru primăriile din ţară, dar şi susţinătorii lui Ţîcu. Mulţi dintre au criticat dur relaţiile tot mai strânse cu Rusia.

"Va ajunge, cu siguranţă, în turul doi. Aici va trebui să concureze cu, cum să-i zic, socialistul pro-rus "Ivan Cebanov" şi e foarte important să câştige. Eu sunt sigur că va câştiga, pentru că dacă va câştiga acest pro-rus, situaţia va fi extrem de proastă", a spus ION ŢURCAN, semnatar al Declaraţiei de Independenţă.

"Riscăm să cădem în braţele Rusiei revanșarde, care astăzi, prin Igor Dodon şi PSRM, profitând de greșelele actualei guvernări, vrea să-şi aşeze în Chişinău un nou cap de pod în coastă României, deci a NATO şi Uniunii Europene", a spus ANATOL ŞALARU, preşedintele executiv al PUN

În data de 18 septembrie, Octavian Ţîcu a anunţat că părăseşte fracţiunea parlamentară a PPDA şi rămâne deputat neafiliat în cadrul blocului "ACUM". El şi-a explicat decizia prin faptul că nu este de acord cu înţelegerile şi cârdăşiile făcute de PAS şi PPDA cu socialiştii, dar şi cu unele numiri în funcţii, inclusiv cea a lui Vladimir Ţurcan, ales preşedinte al Curţii Constituţionale. La alegerile parlamentare din februarie Octavian Ţîcu a figurat sub numărul şase în lista electorală a Blocului ACUM, format din PAS şi PPDA, fără a avea apartenenţă politică şi fiind exponentul grupului de reprezentanţi ai societăţii civile. În Parlament, Ţîcu a ajuns în fracţiunea PPDA. Acesta a fost singurul deputat care nu a semnat acordul temporar dintre blocul "ACUM" şi PSRM din 8 iunie. Atunci, el a menţionat că aprofundarea colaborării cu socialiştii va fi nocivă pentru PAS şi PPDA.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu