Cum s-a construit Turnul Libertăţii din New York VIDEO

Embed:

Turnul Libertăţii, înălţat pe locul unde erau cândva Turnurile Gemene din New York, distruse în timpul atentatelor teroriste de pe 11 septembrie 2001, este aproape gata. În curând, acesta va depăşi cea mai înaltă clădire din New York. Un filmuleţ de două minute arată cum s-a construit acest impresionant turn.

Videoclipul, publicat de ABC news, arată construcţia încă de la prima etapă - cum este ridicat blocul, etaj cu etaj şi apoi este acoperit cu panouri de sticlă. Turnul este proiectat în aşa fel încât să depăşească cea mai înaltă clădire din New York, Empire State Building, care are înălţimea de 443,2 metri.

Vârful antenei de pe acest bloc va ajunge la înălţimea de 541.32 metri. Pentru comparaţie, cea mai înaltă clădire din lume, Burj Khalifa din Dubai, are o înălţime de aproape 830 de metri. Potrivit directorului executiv al construcţiei, 55 la sută din birouri au fost deja închiriate.

Până acum sunt gata 100 de etaje şi mai urmează să fie construite încă patru. Costurile construcţiei se ridică la aproape 4 miliarde de dolari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu