Cum s-a bucurat Andrei Năstase după ce a câștigat Primăria Capitalei

Embed:
Cu șampanie și ovații. Așa au sărbătorit susținătorii și membrii PPDA victoria la alegerile din Capitală a liderului formațiunii Andrei Năstase. Acesta le-a mulțumit tuturor pentru susținere și a declarat că scrutinul a fost organizat în mod democratic. Socialistul Ion Ceban l-a felicitat pe contracandidatul său și a declarat că votul a fost unul geopolitic.
 
Andrei Năstase a ajuns la sediul formațiunii PPDA aproape de miezul nopții, iar susținătorii săi l-au ridicat în brațe.
 
Liderul PPDA a declarat că victoria sa este o mândrie pentru Capitală și va fi primarul tuturor chişinăuienilor. În loc să spună ce proiecte va implementa la Primărie pe parcursul unui an de mandat, Andrei Năstase este deja cu gândul la alegerile parlamentare.
"Am pus astăzi bazele unei alianțe solide a forțelor proeuropene în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare."  
Năstase a mai declarat că nu-i va propune lui Ion Ceban funcţia de viceprimar, întrucât nu vrea să facă alianță cu PSRM. Și asta deși, anterior, socialistul a menționat că dacă va fi ales edil, îi va face o astfel de ofertă liderului PPDA. În acelaşi timp, Năstase a mai spus că nu-şi va depune carnetul de partid aşa cum Ion Ceban a promis în campania electorală. 
"În momentul de față nu găsesc niciun motiv pentru a-mi da demisia."  
Alături de Andrei Năstase a fost și partenera sa de alianță liderul PAS, Maia Sandu. 
"Domnul primar general a făcut angajamente serioase în această campanie și va trebui să muncească din greu ca să le îndeplinească, iar noi o să fim cu ochii pe el."
De partea cealaltă, Ion Ceban le-a mulţumit tuturor celor care l-au susţinut în această campanie. El spune că nu se simte învins, asta pentru că a pierdut la o diferenţă mică de voturi.
"Vreau să-l felicit pe Andrei Năstase cu această victorie. Vreau să-i zic domnului Năstase că-l voi aştepta în fiecare zi la Primărie, începând cu ora 08:00 şi sper să nu întârzie. "
Să-l susţină pe Ion Ceban la sediul PSRM a fost şi preşedintele Igor Dodon.
"Mi se pare că nu face campanie, nici nu a făcut-o astăzi pe parcursul zilei. Mă susține ca și un cetățean și sunt foarte recunoscător pentru acest lucru", a spus Ion Ceban, candidatul PSRM la funcția de primar al Capitalei.
Ion Ceban spune că îşi va continua activitatea în Consiliul Municipal Chişinău şi va susţine proiectele liderului PPDA doar dacă acestea vor fi bune.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu