Cum RĂCEŞTI o doză de suc în două minute, fără ajutorul frigiderului

Când o băutură care se presupune a fi servită rece ca gheaţă este turnată în pahar la temperatura camerei, parcă nu mai are niciun farmec… Iată cum îţi poţi răci băuturile (la cutie sau la sticlă) cu ajutorul unor ustensile care se găsesc în orice bucătărie: un bol, gheaţă, apă şi ingredientul secret: sarea.

Apă în bol

Umple un bol mare cu destul de multă apă pentru a acoperi sucurile pe care ai nevoie să le răceşti, dar lasă câţiva centimetri liberi sus.

Adaugă gheaţă

Adaugă cât poţi de multă gheaţă în apă.

Amestecă sarea

Adaugă un pumn de sare, grunjoasă sau de masă. Sarea va coborî temperatura apei, făcând-o un agent de răcire mult mai eficient.

Amestecă ingredientele

Învârte rapid amestecul pentru a combina ingredientele. Apoi adaugă cutiile de suc şi întoarce-le odată la 10 secunde, vreo 2 minute. Amestecă încet să nu dai apă şi gheaţă pe jos.

Clăteşte şi bea

După aproximativ 2 minute, scoate cutiile din amestecul rexe şi clăteşte-le sub un jet de apă pentru a îndepărta sarea. Acum ştii cum să răceşti sucul imediat!

Nu lăsa sucurile dietetice să se încălzească prea tare

Un semnal de alarmă pentru iubitorii de sucuri light: aspartamul (îndulcitorul artificial) se descompune la temperaturi înalte, deci dacă laşi sucul în maşină, iar temperatura trece de 30 o C, vei obţine o băutură scârboasă cu un gust neplăcut, chiar şi după răcire.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu