Cum pregătim copilul de şcoală?! Sfaturi utile și necesare pentru părinți

Pregătirea pentru clasa a I-a nu înseamnă doar procurarea unui ghiozdan, dar și pregătirea morală și psihologică a copiilor. Învățătoarea anului 2018, Tatiana Plăcintă ne-a oferit mai multe sfaturi utile și prietenoase despre cum să ne pregătim odraslele de școală.

"Când vine un copil în clasa I-a nu vine numai el, dar vine și părintele. Frica de schimbare nu este numai a copilului și de obicei anume frica părinților trece asupra celor mici. Părinții ar trebui să ofere copiilor un confort emoțional pozitiv. Ei trebuie să le vorbească cât mai mult despre școală cu cele mai frumoase impresii. 

Părinții fac o greșeală când îi sperie pe copii că "las că te duci la școală" și așa apare în imaginația copilului că școala este un lucru neprietenos. Părinții ar trebui cu cel puțin jumătate de an înainte de a merge copilul la școală să le vorbească cu drag despre acest loc, să le facă cunoștință din timp cu învățătoarea și să le facă cunoștință cu spațiul instituției.

Când părinții vor face această legătură dintre școala prietenoasă și grădiniță, copii vor vedea că spațiul în care urmează să intre este spre folosul lui și va vedea că la școală nu sunt oameni care îi vor răul, dar îi vor doar binele. 

Cum ajungem noi la inima copilului? Cu ajutorul părinților. Ei trebuie să ne ajute și să contribuie la acest lucru."

Duminică, 1 septembrie, PUBLIKA.MD va posta un interviu cu învățătoarea anului 2018, despre cum pregătim corect copilul de școală și ce să facem ca să nu supraobosească în prima perioadă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu