Cum poţi să afli ce aplicaţii de Facebook fură date despre tine

Daca ţi-e teamă că anumite informaţii personale pot ajunge la cine nu trebuie, iată aplicaţia prin care poţi face singur verificări. Firma de cercetare PrivacyChoice a lansat o aplicaţie pe nume Privacyscore for Facebook, care îţi arată clar care aplicaţii asigură confidenţialitatea datelor şi care nu, scrie yoda.ro.

"Sute de milioane de oameni folosesc aplicaţii Facebook în fiecare zi, oferind la scară largă informaţii personale din profil miilor de furnizori de aplicaţii. Fiecare provider de aplicaţii are propriile politici de confidenţiale, iar în multe cazuri lipsesc minimele garanţii", spune el CEO-ul companiei PrivacyChoice, Jim Brock.

Compania lui de cercetare a publicat scorurile pentru principalii furnizori de aplicaţii, bazându-se pe scanările celor mai folosite produse ale acestora.

Cel mai bine stau cei de la Playdom (Gardens of Time), care au un scor de 93 din 100, urmeaza Electronic Arts, cu 91. Cunoscuta companie Zynga (FarmVille, Mafia Wars) a obţinut doar 82, în timp ce K-Factor Media a reuşit să adune numai 72 de puncte din 100. 

Scorul mediu înregistrat de companiile producătoare de aplicaţii este 78.

"Publicând aceste informaţii în timp real, am creat primul barometru de confidenţialitate pentru universul aplicaţiilor Facebook. Acum avem un mod obiectiv de a măsura progresul în domeniul practicilor de confidenţialitate", mai spune Jim Brock.

Dacă vrei să vezi care dintre aplicaţiile tale stau prost la capitolul confidenţialitate, accesează Privacyscore for Facebook.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu