Cum PCRM "se prikaleşte" de Alianţă

Embed:

Prin iniţiativele de organizare a unor referendumuri la Bălţi şi în satul Halahora de Sus, Briceni, Partidul Comuniştilor nu face altceva decât să provoace guvernarea, fapt care ar putea destabiliza situaţia în ţară. Cel puţin aşa cred unii invitaţi ai emisiunii Fabrika.

"PCRM provoacă puterea prin diferite metode. Le pune capcane", este de părere analistul politic, Viorel Cibotaru.

În opinia analistului Igor Boţan, acţiunile PCRM vin ca o replică la activitatea alianţei de guvernare.

"Două săptămâni în urmă PLDM emite un comunicat de presă în care condamnă traseismul de la Cahul pe motiv că un consilier de la PLDM a trecut în tabăra democraţilor. De ce PCRM să nu se prevaleze de aşa o minunată ocazie. Din punctul meu de vedere, PCRM, ca în vorbă asta modernă "se prikaleşte".

Cât priveşte decizia Cabinetului de miniştri de a organiza miercuri o şedinţă de guvern la Bălţi, unii invitaţi afirmă că aceasta hotărâre este una întârziată.

"De ce pleacă ei acum în teritoriu? Trebuiau să meargă la Bălţi cu jumătate de an în urmă. Ei nu au o agendă stabilă, şi acţionează în depenenţă de situaţie", menţionează preşedintele Centrului Iniţiativă şi Monitorizare a AP, Ion Dron.

Pe 26 iulie, consilierii comunişti din Bălţi au decis organizarea unui referendum local, privind extinderea competenţelor autorităţilor locale. Totodată, un grup de simpatizanţi ai PCRM din satul Halahora de Sus, raionul Briceni, a iniţiat procedura de organizare a unui referendum local pentru demiterea primarului din localitate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu