Cum obţii bucle perfecte în şapte paşi simpli

Buclele arată foarte feminin și elegant, însă când acestea se lasă foarte rapid, îți pot strica întregul look. Dacă credeai că aplicarea unei cantități mai mari de fixativ poate rezolva problema, te înșeli, scrie glamour.ro. Află cum poți rezolva această problemă pentru a te bucura de niște bucle romantice pentru mai mult timp!

1. Nu aplica balsam. Balsamul face părul foarte alunecos, astfel că acesta nu va putea susține o buclă. Dacă totuși nu poți sta fără el, poți aplica o cantitate foarte mică.

2. Pregătește părul cu spumă. Când vine vorba de spumă, o cantitate mai mare este mai mult decâ binevenită. Pune-ți în palmă spumă de dimensiunea unei mingi de baseball și aplic-o foarte bine pe părul umed sau uscat, de la rădăcină la vârfuri. Spuma conține alcool, care are rolul de a elimina umezeala, asigurând astfel o mai bună fixare a buclei.

3. Pregăște părul și cu fixativ. Odată ce acesta este uscat complet, ia secțiuni de păr și aplică fixativ înainte de a le ondula. Începe să secționezi părul din parte inferioară spre creștet.

4. Ondulează corect. Persoanele cu părul fin și subțire ar trebui să seteze ondulatorul la o temperatură de 150 de grade, în timp ce acelea cu părul mai des și mai aspru pot merge până la 180 de grade. Indiferent de dimensiunea ondulatorului, asigură-te că aplici tensiune atunci când înfășori părul, trăgând ondulatorul spre exteriorul feței. Astfel, căldura va fi distribuită uniform.

5. Prinde buclele. Aceasta este cea mai importantă parte: după ce ai menținut ondulatorul timp de 5 secunde, trage ușor ondulatorul, având grija ca bucla să rămână intactă. Prinde-o apoi cu o clamă metalică și las-o așa timp de 10-15 minute.

6. Scutură capul. Odată ce tot părul s-a răcit, îndepărtează clipsurile, lasă-ți capul pe spate și răvășește buclele cu degetele. Lasă părul puțin mai ondulat decât ți-ar plăcea să fie la final. Oricum ți-ai pregăti părul, buclele tot se vor lăsa puțin, așa că este mai bine să lași părul mai ondulat decât ți-ai dori să fie. Gravitatea își va face treaba și până să ajungi la eveniment, buclele tale vor arăta perfect.

7. Nu finisa cu fixativ. Multă lume face această greșeală. Hair-styliștii ne sfătuiesc să folosim un spray texturizant în locul unui fixativ – polimerii din fixativ tind să fie prea grei, creând astfel greutate și făcând bucla să se lase mai rapid.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu