Cum îngrijeşti Crăciuniţa, floarea care împodobeşte sărbătorile de iarnă

Florea Crăciunului, Poinsettia sau Euphorbia pulcherrima este o plantă uşor de îngrijit şi deosebit de aspectuoasă. Pentru cei care au la activ şi experienţe mai puţin plăcute pare o exagerare, însă Crăciuniţa chiar poate rezista ani de zile în apartament, dacă suntem atenţi la câteva detalii.

Trebuie să ştii că florea Crăciunului este foarte sensibilă la curenţii de aer şi la mutări, aşa că ai grijă şi când îi alegi locul în casă, scrie antena3.ro.

Este o plantă care iubeşte lumina şi căldura, însă nu în exces şi nu aerul uscat. O poţi poziţiona chiar şi în apropierea caloriferului, dacă ai grijă să ai prin preajmă şi un umidificator. Dacă în restul anului i-ai găsit un loc potrivit pe balcon, în semi-umbră, odată cu instalarea sezonului rece va trebui să ai grijă ca temperatura să nu scadă sub 15 grade, altfel vei observa că frunzele îşi pierd din vitalitate şi uşor-uşor o părăsesc.

La fel se întâmplă şi dacă o uzi în exces, umiditatea şi mucegaiul la rădăcini fiind cel mai mare inamic. Ud-o cu foarte puţină apă în fiecare zi sau la câteva zile cu o cantitate potrivită, în ghiveci, nu în tăviţă, pentru a nu favoriza putrezirea rădăcinilor.

Dacă vrei să înflorească de Crăciun (deşi la Floarea Crăciunului frunzele roşii sunt spectaculoase, nu florile), va trebui să iei în calcul faptul că timp de 12 ore pe zi nu are nevoie de lumină, nici de cea artificială, aşa că o poţi umbri cu o cutie din carton sau o poţi poziţiona într-o cameră întunecată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu