Cum îi va influenţa renumărarea voturilor pe alegători VEZI CE SPUN ANALIŞTII

Embed:

Decizia irevocabilă a Curţii de Apel privind renumărarea voturilor pentru Consiliul Municipal Chişinău nu poate influenţa electoratul. Asta, pentru că marea majoritate a cetăţenilor a decis cu cine să voteze. Declaraţiile au fost făcute la emisiunea Fabrika de ieri, 17 iunie.

"Nu cred că impactul va fi unul major, cu toate că pe ultima sută de metri a campaniei electorale, orice gest, orice mişcare îşi are valoarea sa", a opinat directorul Centrul de Cercetări Strategice şi Consultanţă Politică, Anatol Ţăranu.

Potrivit directorului Institutului de Politici Publice, impactul va fi minim, deoarece electoratul asupra căruia această decizie ar putea avea impact a decis pentru cine să voteze. "Este foarte bună această decizie, nu trebuie să existe dubii în societate", a mai adăugat Arcadie Barbăroşie.

Şi Viorel Cibotaru afirmă că alegătorii nu pot fi influenţaţi de această decizie. "Curtea avea suficiente argumente pentru ca să i-a această decizie. Nu este o cheltuială, pentru că este vorba de modul în care oraşul va fi guvernat în următorii patru ani. Totodată, această decizie nu poate influenţa scrutinul de duminică", a precizat Cibotaru.

Nicolae Chirtoacă este însă, de altă părere. "Categoric nu sunt de acord că decizia Curţii de Apel nu are nici un impact asupra votanţilor, din momentul în care avem un grup de incerţi, iar mobilizarea electoratului în turul doi în Chişinău are o importanţă deosebită", a specificat directorul Institutului Independent de Studii Strategice.

În acelaşi timp, analistul politic Igor Boţan consideră că decizia despre renumărare este şi logică şi absolut legitimă, iar marea problemă este mobilizarea.

Amintim că la câteva zile după ce Judecătoria Centru a respins solicitarea de renumărare a voturilor pentru CMC, pe 17 iunie, instanţa ierarhic superioară a decis că voturile trebuie să fie renumărate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu