Cum faci să îți apară postările de pe Facebook în ordine cronologică

Facebook îți generează fluxul de informații pornind de la interacțiunile tale anterioare cu anumite persoane, like-urile pe care le-ai dat sau comentariile la care te-ai aruncat. Din acest motiv, ai poate sute sau mii de prieteni pe Facebook, dar vezi postări doar de la câteva zeci dintre ei - și doar în cazuri excepționale de la alți câțiva, scrie realitatea.net.

Dacă un prieten vechi de-al tău a anunțat că se căsătorește, chiar dacă nu ai mai vorbit cu el de câțiva ani, respectiva postare are mari șanse să-ți apară în newsfeed. Ca o formă de manipulare psihologică, postările pe Facebook îți apar în ordinea așa-numitei importanțe a lor. În partea de sus, vei avea de fiecare dată postările de top. Dacă o postare este sau nu de top depinde de algoritmii Facebook, nu de tine ca utilizator.

Partea bună este că există un sistem la care poți apela pentru a vedea cele mai recente postări. De pe desktop sau laptop, fă un click pe cele trei puncte din dreapta cuvântului noutăți din stânga sus și optează pentru cele mai recente.

În versiunea de mobil a Facebook, apasă pe cele trei liniuțe din drepta jos sau dreapta sus, apoi pe "vezi mai multe" și alege opțiunea de cele mai recente postărit. Nu poți opta ca acest tip de sortare să fie implicit, dar îl poți activa oricând ai tu chef.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu