Cum faci ca Google să nu îţi mai înregistreze căutările şi istoricul locaţiilor

Ai rămâne surprins să afli cât de detaliat este istoricul Google. Acum, cel mai mare motor de căutare de pe Internet îţi permite să îţi vezi istoricul căutărilor, împreună cu toate locurile pe care le-ai vizitat până acum.

Aceste setări sunt activate de la sine, dar acest lucru nu ar trebui să se întâmple. În vreme ce Google înregistrează în tăcere fiecare căutare, fie că este pe Maps, pe YouTube sau în motorul de căutare, există totuşi câteva motive pentru care este util să păstrezi aceste setări active, scrie noobz.ro.

Spre exemplu, dacă Google are informaţii legate de căutările pe care le faci pe Internet sau istoricul locaţiilor în care ai fost, îi va fi mult mai uşor să îţi ofere recomandări personalizate. În plus, dacă eşti un utilizator Google Now, poţi primi recomandări mult mai targetate.

Totuşi, dacă vrei să îţi ştergi orice urmă pe care ai lăsat-o pe Google, iată cu poţi face asta.

Anul trecut, Google a lansat un panou de setări în care fiecare utilizator are acces la informaţiile pe care motorul de căutare le are despre acesta. Aşadar, mergi la pagina "My account” şi selectează „Activity Controls”, sub meniul "Personal Info and Privacy".

Aici vei găsi o listă care îţi va permite să controlezi modul în care Google salvează căutările pe care le faci şi istoricul activităţilor pe care le întreprinzi.

Este posibil să pui pe „pauză” istoricul legat de căutări şi activitatea de browsing, Maps, căutări vocale, YouTube şi orice altceva ai vizionat, ca de altfel şi „informaţii de pe dispozitivele personale”, o setare care utilizează date din calendarul personal şi alte aplicaţii pentru a îmbunătăţi personalizarea în alte servicii Google.

Ţine minte că, dacă utilizezi mai mult de un cont Google, va trebui să repeţi aceeaşi paşi pentru fiecare cont. Este, de asemenea, o idee bună să verifici siguranţa şi intimitatea cât timp de afli în panoul de control.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu