Cum explică Sergiu Litvinenco faptul că nu s-a prezentat la şedinţa Comisiei pe care o conduce, când s-a discutat moţiunea de cenzură

Deputaţii Blocului ACUM, care sunt membri ai Comisiei numiri şi imunităţi, nu au participat la ședința de astăzi, când a fost discutată moţiunea de cenzură. Mai mult decât atât, la şedinţă nu a fost nici preşedintele Comisiei, Sergiu Litvinenco (deputat PAS).

Întrebat de jurnalişti de ce a refuzat să participe, acesta a declarat că "Ședința nu a fost convocată regulamentar, ședința se convoacă de președinte sau, în caz de absență a acestuia, de către vicepreședintele Comisiei. Ședința respectivă a fost convocată de Vasile Bolea, vicepreședinte, chiar dacă președintele nu este absent".

Totodată, Litvinenco spune că "Regulamentul Parlamentului nu prevede necesitatea vreunui raport al comisiei juridice în cazul moțiunilor de cenzură. Și niciodată în istoria parlamentarismului Comisia juridică nu a dat rapoarte pe moțiuni de cenzură"

Deputatul PAS consideră că acum se crează o nouă alianţă dintre PSRM şi PDM. Litvinenco a mai declarat că Blocul ACUM va participa la şedinţa Parlamentului, când va fi dezbătută moţiunea de cenzură. 

loading...

Lasă un comentariu