Cum experienţele nefaste din copilărie pot afecta dezvoltarea creierului

Din păcate, nu toţi copiii au o copilărie comfortabilă, unii dintre ei luptându-se cu sărăcia, violenţa sau cu drama de a pierde pe cineva drag de la o vârstă fragedă, notează Descoperă.

Dr. Nadine Burke Harris a fost prima care a folosit termenul de "experienţă nefavorabilă a copilăriei" într-o conferinţă TED în luna septembrie a anului 2014.

În cadrul acesteia, a explicat cum factorii care îi stresează pe copii au un impact hotărâtor asupra dezvoltării cerebrale.

În plus, aceasta este de părere că acestea pot cauza boli ale inimii sau cancerul de plămâni.

Pe lângă afecţiunile fizice, aceştia sunt extrem de predispuşi şi la apariţia afecţiunilor psihice. Totuşi, moştenirile familiale, situaţia socială şi cea din comunitatea în care trăieşte copilul au un rol dominant în ceea ce priveşte reuşita acestora de a depăşi momentele grele sau, dimpotrivă, de a se adânci şi mai mult în suferinţa lor.

Mai mult decât atât, cercetătorii au făcut legătura între această experienţă nefavorabilă şi diabetul, menţionând că cei ai căror părinţi au cel puţin diploma de bacalaureat sunt mai puţin predispuşi către această boală decât copiii ai căror părinţi nu şi-au definitivat ciclul liceal.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu