Cum este sărbătorită Ziua Internaţională a Muncii în diferite colţuri ale lumii (VIDEO)

Embed:

Ziua Muncii este cu adevărat internaţională, doar că în diferite colţuri ale lumii, este consemnată diferit. Turcii nu au putut evita violenţele, în timp ce pentru ruşi parada de 1 mai rămâne o tradiţie de nezdruncinat. În alte regiuni, oamenii au profitat de această zi pentru a cere condiţii mai bune de muncă şi salarii mai mari. 

La Istanbul poliţia a dispersat cu tunuri de apă şi gaze lacrimogene sute de manifestanţi. Protestatarii şi-au dat întâlnire în piaţa Taksim, din centrul oraşului, în pofida interdicţiei din partea autorităţilor. Demonstraţii au încercat să forţeze barajele din cartierul Besiktas pentru a ajunge în piaţă.

Peste o sută de mii de oameni au participat la parada de 1 mai de la Moscova. Pentru prima dată din ultimul sfert de secol, evenimentul a fost organizat în Piaţa Roşie. Cei mai mulţi dintre manifestanţi sunt membri ai sindicatelor din Rusia.

Pentru muncitorii din întreaga lume, 1 Mai este o ocazie de a cere condiţii mai bune de lucru. Este şi cazul a sute de mii de persoane din Filipine.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu