Cum comentează deputaţii plecarea lui Mark Tkaciuk din Parlament

Embed:

Deputaţii din Coaliţia de guvernare, dar şi cei ai Partidului Liberal spun că sunt puţine şanse ca Mark Tkaciuk să rămână în PCRM. Mai mult, ei sunt convinşi că decizia ideologului acestei formaţiuni politice a fost luată ca urmare a neînţelegerilor din partid.

În schimb deputaţii comunişti nu se lasă intimidaţi, ci afirmă că asemenea cazuri au mai avut loc.

"Înainte de alegeri, sunt alte planuri, alte misiuni. Dacă îi urmăriţi activităţile anterioare, înainte de a obţine postul de consilier prezidenţial, tot a renunţat la mandat, înainte de alegeri", a spus deputatul comunist, Vladimir Vitiuc.

Un alt deputat PCRM, Artur Reşetnicov, scrie pe o reţea de socializare că politica este o luptă. Un război politic, ce are frontul său şi luptătorii din linia întâi. Câteodată, unii din linia întâi pleacă, menţionează Reşetnicov. Se pare că această afirmaţie, dar şi declaraţia lui Vladimir Voronin despre trădare l-a supărat pe comunistul, Alexandr Petcov, care i-a luat apărarea lui Marc Tkaciuk. El a spus că toţi cei care fac declaraţii nepotrivite la adresa acestuia, legate de trădare, ar trebui să să se gândească bine la conştiinţa lor politică. Iar deputaţii coaliţiei de guvernare consideră că plecarea lui Tkaciuk este legată de faptul că în PCRM există tabere cu viziuni diferite. 

Democraţii şi liberalii spun că plecarea lui Mark Tkaciuk din Parlament este legată de faptul că în PCRM există tabere cu viziuni diferite.

"Plecarea domnului Tkaciuk, probabil este în contradicţie cu unele noi viziuni ale PCRM. Şi dacă a plecat sau nu în vreo mişcare extremistă, cum spune presa, vom vedea cu siguranţă în timpul apropiat. Sperăm că totul va rămâne în limitele legii, atât activitatea domnului Tkaciuk, cât şi a acelei organizaţii", a declarat deputatul PD Andrian Candu.

Liberal-democraţii sunt de părere că Tkaciuk s-a retras din fracţiune pentru a se ocupa pe campania electorală a PCRM.

"Supoziţii şi ipoteze sunt diferite, începând de la faptul că o parte din PCRM ar fi mai radicalizată, iar alţii ar fi mai moderaţi. Alţii optează pentru un scenariu mai realist şi continuând cu supoziţii că la fel cum a procedat în campanile precedente, dânsul se concentra pe activitatea stafului electoral", a menţionat preşedintele fracţiunii PLDM , Valeriu Streleţ.

Iar liberalii crede că Tkaciuk va pleca şi din partid. "Posibil acestea sunt probleme interne în partid, nu posibil, dar precis. Cred că e legat, aţi observat că Voronin a schimbat, în ultima vreme, niţel politica lor dură, doar Uniunea Vamală, acum a început cu integrarea europeană. Aş fi foarte mulţumit dacă ar ieşi toţi din partidul comunist. Numai secera şi ciocanul să rămână", a precizat deputatul PL Mihai Ghimpu.

Mark Tkaciuk s-a implicat direct în politică la sfârşitul lui 2000, atunci când şi-a întrerupt activitatea ştiinţifică şi didactică şi a intrat în echipa liderului comuniştilor, Vladimir Voronin. În 2001 a fost unul dintre organizatorii campaniei electorale a acestei formaţiuni. A fost ales de cinci ori deputat în Parlament pe listele PCRM. De două ori, în 2001 şi în 2005, a renunţat la mandat în favoarea funcţiei de consilier prezidenţial.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu