Cum au reacţionat autorităţile în cazul situaţiei excepţionale apărute în urma ploilor cu grindină

În urma calamităților naturale care s-au produs aseară, premierul Pavel Filip a decis ca sinistrații să fie ajutaţi cât mai repede posibil. Astfel, de la Agenția Rezervelor Materiale au pornit mai multe camioane cu foi de ardezie și cherestea, ca oamenii să-și poată acoperi casele afectate de grindină.

Până acum, în satele unde grindina a făcut prăpăd au fost descărcate 200 de foi de ardezie, iar altele aproape 1.500 urmează să ajungă în această seară.

CITEŞTE ŞI: Camioanele cu ardezie au ajuns în satele afectate de ploaia cu grindină de sâmbătă seara (FOTO/VIDEO)

"Astăzi au încărcat deja două camioane și încă două camioane. Și mâine o să fie mai multe camioane. O să încercăm să contractăm careva agenți economici ca să putem transporta cât mai rapid ajutorul pentru sinistrați", a spus directul general al Agenţiei Rezerve Materiale, Nicolae Hâncu. 

CITEŞTE ŞI: DEZASTRU la Ungheni! GRINDINA CÂT OUL DE GÂINĂ a făcut prăpăd. Localnicii, în STARE DE ȘOC (FOTO/VIDEO)

Cel mai mult au fost afectate localitățile din raionul Ungheni. Autoritățile locale au întreprins măsuri temporare pentru a proteja locuinţele avariate de eventuale ploi.

"Am convenit cu vânzătorii de materiale de construcții, ar fi pelicula care să pună să izoleze ca să nu afecteze imobilul. Și acea spumă de construcție care ar fi să astupe găurile temporar", a spus președintele raionului Ungheni, Ludmila Guzun. 

Premierul a menționat că oamenii trebuie ajutați până va fi luată decizia Guvernului, la ședința din 22 iunie, privind acordarea ajutorului material.

"Să vedem cum ajutăm în primul rând oamenii. Cred că nu avem timp să așteptăm să trecem proceduile birocratice. Dacă sunt deteriorate acoperișurile acuma, ulterior dacă dau ploile iar, atunci noi riscăm să pierdem casele", a spus premierul Pavel Filip. 

Pavel Filip s-a arătat deranjat de modul în care autoritățile locale au gestionat situaţia imediat după furtună. Astfel, autorităţile din fiecare raion vor fi înştiinţate cum să acţioneze în situații de criză și ce măsuri de prevenție să adopte.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu