Cum au fost pedepsiţi un poliţist şi o soră medicală din Cahul vinovaţi de trafic de influenţă şi luare de mită

Un ofiţer de urmărire penală şi o soră medicală din Cahul au fost condamnaţi recent pentru corupere pasivă şi trafic de influenţă. Aceştia au pretins bani de la persoane care încercau să se eschiveze de la normele legale.

La începutul anului curent, un poliţist din Cahul a pretins 350 de euro de la un şofer suspectat de comiterea unui accident rutier. Pentru această sumă poliţistul se angaja să nu declanşeze urmărirea penală în privinţa conducătorului auto şi să influenţeze medicul legist la calificarea leziunilor corporale cauzate victimei accidentului rutier ca fiind uşoare.

Ofiţerul a fost reţinut în flagrant de procurorii şi ofiţerii anticorupţie imediat după primirea banilor. Pentru acţiunile sale, inculpatul a fost condamnat la patru ani de închisoare şi privat de dreptul de a ocupa funcţii în organele competente pe o perioadă de cinci ani.

Un alt caz e vizat de o soră medicală din cadrul Policlinicii raionale Cahul, care a pretins de la o persoană 200 de euro pentru a influenţa funcţionarii Secţiei de înregistrare a transportului şi calificarea conducătorilor auto la susţinerea cu succes a examenelor şi obţinerea permisului de conducere.

Inculpata a fost recunoscută vinovată de comiterea traficului de influenţă şi condamnată la doi ani şi jumătate de închisoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu