Cum au evoluat evenimentele politice în săptămâna care se încheie

Embed:

Plecările din Partidul Liberal Reformator sunt evenimentele politice care au marcat săptămâna care se încheie. Alte eveniment majore au fost vizita noului comisar european pentru extindere şi politică de vecinătate, Johannes Hahn, dar şi finalizarea înregistrării candidaţilor pentru scrutinul din 30 noiembrie.

Luni, fostul ministru al Apărării Vitalie Marinuţa a anunțat că părăsește Partidul Liberal Reformator și aderă la Partidul Democrat. Marinuţa crede că formaţiunea a luat o cale greşită şi că nu mai are viitor. La doar câteva zile, gestul lui Marinuţa a fost urmat de un alt coleg de-al său, ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu. Demnitarul a precizat că planifică să-şi ducă mandatul până la capăt, dar nu ar vrea să fie implicat în jocuri politice şi supus presiunilor.

Marți, liderul comuniştilor, Vladimir Voronin a făcut bilanţul primei etape a campaniei electorale. El a reiterat că PCRM nu va face niciodată coaliţie cu socialiştii conduşi de Igor Dodon, deoarece nu vrea să se alieze cu trădătorii.

Tot marți, Curtea de Apel Chișinău a suspendat decizia Ministerului Justiției privind înregistrarea Partidului Comunist Reformator din Moldova.

Miercuri, Mişcarea „Ravnopravie” s-a lansat în campania electorală. Liderul formaţiunii, Valeri Klimenco, a declarat că pledează pentru alipirea Moldovei la Rusia.  Iar președintele Nicolae Timofti a primit scrisorile de acreditare din partea ambasadorilor Austria, Spaniei, Danemarcei și Iranului.

Iar noul comisar european pentru exindere şi politica de vecinătate, Johannes Hahn, a ales Moldova pentru prima sa vizită oficială în străinătate. La Chișinău, demnitarul european a anunţat despre finanţări de peste 410 mln de euro pentru Moldova, până în 2017.

Vineri, Comisia Electorală Centrală a încheiat înregistrarea concurenților electorali pentru scrutinul din 30 noiembrie. Pe parcursul săptămânii în cursa electorală au fost înregistrați Partidul „Patrioţii Moldovei”, formaţiunile Uniunea Centristă şi Partidul "Pentru Neam şi Ţară", activistul Oleg Brega și politicianul Valeriu Pleşca.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu