Cum au ajuns picturile Alinei Palamarciuc la Lisabona

În sala de expoziții a bibliotecii municipale São Domingos de Rana din apropierea Lisabonei a fost vernisată o nouă expoziție de pictură a artistei plastice din Republica Moldova, Alina Palamarciuc.

Evenimentul a fost prilejuit de marcarea în acest an a jubileului de 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între Republica Moldova și Republica Portugheză, fiind organizat prin efortul conjugat al Ambasadei, Centrului Cultural Moldav din Cascais și Camerei Municipale Cascais, înfrățită cu primăria municipiului Ungheni.

În luarea sa de cuvânt în cadrul ceremoniei festive, ambasadorul Dumitru Socolan a exprimat mulțumiri pictoriței Alina Palamarciuc pentru contribuția pe care o aduce la promovarea cu succes a imaginii pozitive a Republicii Moldova, adresând, concomitent, cuvinte de recunoștință autorităților locale din municipiul Cascais pentru deschiderea și sprijinul acordat la organizarea acestui eveniment. 

S-a subliniat că limbajul artelor reprezintă o formă deosebită ce contribuie eficient la o mai bună cunoaștere reciprocă și la apropierea reprezentanților diferitelor culturi, iar acțiunile socio-culturale de acest gen permit imigranților să se încadreze mult mai ușor în societatea portugheză. 

Oficialitățile prezente la ceremonie au menționat că legăturile de prietenie ce unesc Moldova și Portugalia şi cooperarea ce caracterizează relațiile bilaterale între ambele state vor cunoaşte şi pe viitor o aprofundare continuă.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu