Cum arată Turcia la doi ani de la tentativa eşuată de lovitură de stat. Corespondenţă specială de la Istanbul (VIDEO)

Embed:

Istanbulul este în febra pregătirilor pentru evenimentele de amploare cu ocazia împlinirii a doi ani de la tentativa eşuată de lovitură de stat. În noaptea de 15 spre 16 iulie, o parte din armată a încercat să preia puterea şi să-l înlăture pe preşedintele Recep Erdogan. 

Istanbulul şi Ankara au fost scene pentru evenimente dramatice. 250 de oameni au murit, iar peste 2.000 au fost răniţi. 

Vă întrebaţi cum arată Turcia la doi ani de la puciul eşuat? Ei bine, lucrurile se desfăşoară oarecum firesc. Între timp, preşedintele Erdogan şi-a consolidat şi mai mult puterea. Turcii îl venerează şi au încredere în el că poate schimba starea lucrurilor din Turcia. 

Starea de urgenţă care a fost instituită imediat după evenimentele din iulie 2016 nu a mai fost ridicată nici până în prezent. Autorităţile promit însă că starea de urgenţă va fi ridicată în data de 18 iulie, dar asta rămâne de văzut. 

Oraşul Istanbul este împânzit de afişe şi mesaje de încurajare pentru preşedintele Erdogan, cu mesaje împotriva puciştilor, şi apeluri la unitate şi consolidarea poporului turc. 

Toate evenimentele care vor avea loc mâine la Istanbul vor fi relatate pentru PUBLIKA TV de corespondentul special Lucia Cujbă. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu