Cum arată oraşul plutitor, care poate adăposti până la 10.000 de oameni (IMAGINI CARE ÎŢI TAIE RESPIRAŢIA)

ONU a dezvăluit cum arată oraşul plutitor pe care îl vede ca o soluţie la găzduirea refugiaţilor climatici, care ar putea ajunge până la 140.000 de milioane în următorii 30 de ani.

Imaginile par desprinse dintr-un film science-fiction. Sau dintr-un remake al "Waterworld" ("Lumea apelor"), un film post apocaliptic în care lumea apare sub forma unui ocean uriaş cu oraşe plutitoare. Dar Oceanix City este un proiect real, conceput de un birou de arhitectură din Danemarca şi susţinut de ONU, scrie cotidianul francez Le Point, citează adevarul.ro.

Ridicat pe o platformă hexagonală cu o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, un oraş Oceanix City poate adăposti până la 10.000 de persoane, asigurându-le hrană, apă şi curent electric. Clădirile unui astfel de oraş pot fi construite din lemn sau din bambus şi ar fi destul de solide pentru a rezista la inundaţii, tsunami sau uragane, dă asigurări ONU-Habitat, programul Naţiunilor Unite pentru Aşezări Umane.

Autorul acestui proiect este arhitectul danez Bjarke Ingels, iar sponsorul este Marc Collins Chen, un fost ministru al Turismului în Polinezia Franceză. "Există mii de case de acest tip în Olanda şi în alte comunităţi din lume. Acum vorbim de o chestiune mai amplă, cu crearea unor sisteme şi comunităţi integrate", a explicat Collins Chen pentru BBC.

Mai multe detalii au nevoie de o soluţie, mai ales pe plan financiar, notează Le Point. Potrivit Reuters, un prototip al acestui oraş flotant ar putea vedea lumina zilei în următoarele luni pe East River, în apropierea sediului ONU din New York.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu