Cum arată NOUL SEDIU al Procuraturii Generale (FOTOREPORT)

Embed:

Patru procuraturi din municipiul Chişinau vor activa într-un sediu nou.

Edificiul a fost inaugurat astăzi, 21 decembrie. Unirea acestora sub un singur acoperiş ar urma să sporească productivitatea muncii angajaţilor, dar şi să aducă o serie de beneficii cetăţenilor.

Oamenii vor face economie de timp, deoarece nu vor mai fi nevoiţi să meargă de la un sediu la altul pentru a-şi soluţiona problemele, iar audierile vor avea loc în săli mai mari şi în condiţii mai bune. 

Sediul nou în care se vor muta cele patru procuraturi are trei etaje şi peste 3000 de metri pătraţi la sol. În următoarele zile urmează ca cei peste 500 de angajaţi să-şi înceapă aici activitatea.

Ei însă vor veni în casă nouă cu mobilierul vechi, pentru a face economii. O noutate pentru procurori este această sală imensă, de 700 de locuri, amenajată special pentru cele mai importante şedinţe.

Anterior, pentru astfel de întruniri, conducerea procuraturii era nevoită să închirieze diverse săli.

La intrarea în clădire, atenţia este captată de sculptura Zeiţei Themis care, în mitologia greacă, este Zeiţa Dreptăţii. Capodopera este realizată de meşterul popular Mihai Costin.

Noul sediu al Procuraturii Generale este situat pe strada Ştefan cel Mare. În același edificiu vor activa şi angajaţii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Consiliului Superior al Procurorilor şi cei de la oficiul principal al Procuraturii Capitalei. Cele şapte clădiri vechi, în care au lucrat procurorii acestor instituţii, vor fi întoarse în proprietatea statului, fapt ce va aduce economii semnificative la buget, a declarat procurorul general, Eduard Harunjen. 

"Concentrarea mai multor procuraturi în edificii unice va face ca activitatea procurorilor să fier mai dinamică iar accesul persoanelor la serviciile noastre să fie unul mai bun."

Ministrul Justiţiei, Victoria Iftodi, a menţionat că noul sediu al Procuraturii vine să consolideze şi infrastructura statului. 

"Cred că restaurarea şi investiţiile efectuate în acest sediu vor fi răsplătite cu munca în abnegaţia şi devotamentul celor care urmează să-şi îndeplinească o misiune nobilă şi extrem de complicată", a afirmat Eduard Harujen, procuror general al Republicii Moldova.

Prezent la eveniment, primul procuror general al Republicii Moldova, Dumitru Postovan, a salutat crearea condiţiilor decente de muncă pentru procurori şi regretă că nu se numără printre cei care beneficiază de acestea. 

"La început de cale, am activat vreo şapte ani în procuratura din raionul Donduşeni. Nu ştiu dacă căsuţa ceea mai este, dar căsuţa ceea intra în pământ şi iată acolo noi lucram şi oamenii veneau după dreptate acolo. Ţin minte o expresie a unui moşneguţ, după ce a umblat prin mai multe instituţii, a venit la noi şi i s-a făcut dreptate şi a spus: N-am crezut eu că din izbuşca asta poate ţişni dreptate", a subliniat Postovan.

Sediul Procuraturii a costat bugetul de stat aproximativ 27 de milioane de lei din totalul celor 35 de milioane prevăzuţi în Strategia de reformare a Procuraturii.

loading...

Lasă un comentariu