Cum arată noile dispozitive de tip Skimmer, folosite de hoţi pentru clonarea card-urilor de credit

Tehnologia avansează şi pentru hoţi, dispozitivele aplicate pe bancomate cu scopul a clona cardurile de credit introduse de vizitatori fiind acum atât de bine miniaturizate încât sunt aproape de nedetectat, scrie go4it.ro.

Vândute la preţuri considerabile pe piaţa neagră, dispozitivele de tip skimmer fixate de ATM-uri pentru a clona datele card-urilor de credit şi intercepta codul PIN tastat de posesorii acestora par să fi dus miniaturizarea la rang de artă.

Practic, ultimele versiuni intrate în atenţia grupului european pentru securitatea ATM-urilor şi prevenţia fraudei sunt atât de bine deghizate încât pot trece neobservate pentru aproape oricine.

În imaginea de mai jos poate fi observată o cameră video miniaturală folosită pentru a înregistra victimele în timp ce introduc codul PIN folosind tastatura ATM-ului. Singurul element mai voluminos este acumulatorul preluat de la un telefon mobil, responsabil cu alimentarea dispozitivului pentru cât mai mult timp.

Construită pentru a imita o protuberanţă pe carcasa ATM-ului, camera video este fixată în dreptul tastaturii.

Citirea card-ului de credit se face cu un dispozitiv aplicat deasupra portului unde este introdus cardul. Pentru a trece complet neobservat, skimmer-ul este deghizat cu un element confecţionat din plastic dur a cărui formă pare să imite sistemele anti-fraudă folosite de obicei la ATM-uri.

În plus, pentru a-şi spori şansele de a sustrage bani din conturile victimelor înainte ca banca să sesizeze comiterea unei fraude, infractorii au început să apeleze la skimmer-e prevăzute cu sistem de comunicaţie GSM. Acestea sunt capabile să transmită în timp real datele bancare şi clipurile filmate la tastarea codului PIN unui smartphone aflat în posesia infractorului.

În timp ce problema devine tot mai greu de controlat, sfaturile date de autorităţi rămân practic neschimbate: atenţie sporită şi evitaţi folosirea ATM-urilor care arată suspicios.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu