Cum arată CELE OPT trepte de granit pe care Primăria le-a realizat pâna acum în parcul Valea Morilor (FOTOREPORT)

Renovarea scării de granit din Parcul "Valea Morilor" este în toi, până acum fiind realizate circa 40 la sută din lucrări. Dacă se va menţine ritmul, construcţia va fi gata în iulie 2019.

Muncitorii au reușit demonteze toate treptele, să betoneze trei ziduri de sprijin a scării, să traseze apeductul și să curețe copacii din preajmă.

”La moment executăm lucrări de terasament. În partea de jos se efectuează lucrările date, în partea de sus deja s-a început lucrările de montare a treptelor de granit” a spus dirigintele de șantier, Sergiu Cojocaru.

”Zi de zi lucrăm, la noi nu contează sărbătorile. Suntem cointeresați să dăm cât mai repede din coate, acum cât e timpul cald”

După ce au fost demontate treptele s-a stabilit că sunt necesare lucrări suplimentare, ce nu erau prevăzute în proiect și anume, calibrarea treptelor. Pentru aceste lucrări a fost nevoie de încă două milioane de lei, bani oferiți de Primăria sectorului 1 din București.

”Să le aducem la o formă normală, sub forma unui paralelipiped astfel încât să se poată instala pe
platforma de beton”, a spus pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu.

”După termenul stabilit, noi suntem înainte. Suntem permanent monitorizați, verificați de partea română. De aceea și partea română, până la moment, este satisfăcută de mersul lucrărilor”, a spus pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu.

Locuitorii din Capitală spun că așteaptă cu nerăbdare darea în exploatare a scării.

”Eu merg foarte mult pe jos și sunt nevoită să ocolesc
această porțiune, de aceea așteptăm cu nerăbdare să fie dată în exploatare, sper că vor lucra bine.”

”M-a impresionat foarte mult rotonda de aici și cred că ar fi foarte bine dacă ar mai apărea ceva frumos.”

”Așteptăm ca lucrările să fie finisate cât mai curând, ca să putem din nou savura frumusețea acestui parc.”

Pentru reconstrucția treptelor au fost alocaţi 920 de mii de euro, bani oferiți de către Primăria sectorului 1 din București. Scara de granit din Parcul Valea Morilor a fost construită în 1950 și nu a fost renovată niciodată.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu