Cum ar putea Moldova să-şi recapete dreptul asupra Centralei Hidroelectrice de la Naslavcea

Embed:

Majorarea periodică a preţurilor pentru energia electrică se pare că-i deranjează doar pe cetăţenii simpli din Moldova. Curentul se scumpeşte în pofida faptului că avem o Centrală Hidroelectrică, la nordul ţării, în satul Naslavcea, la hotar cu Ucraina. Problema este că proprietatea şi-o revendică, în totalitate, statul vecin.

Cu o capacitate de 40 de MegaWatts, Centrala Hidroelectrică poate iriga şi asigura cu energie câteva zeci de localităţi. Dar nu moldoveneşti, ci din Ucraina. Şi acest lucru se întâmplă cu acordul Chişinăului.

Ambasadorul Ucrainei la Chişinău, Serghei Pirojkov explica într-un interviu, de ce Ucraina îşi revendică dreptul asupra întregului Nod hidraulic.

Un lucru curios trebuie menţionat în context. Potrivit Fondului naţional de date spaţiale, ucrainenii înşişi au trasat hotarul dintre statele noastre, care trece nu doar prin mijlocul barajului hidroelectric, ci chiar după întreaga staţie.

Cum ar putea Moldova să-şi recapete dreptul asupra Centralei Hidroelectrice de la Naslavcea aflaţi în emisiunea "Moldova ţară de minune", care va fi difuzată astăzi la ora 19 şi 30 de minute.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu