Cum alegem corect încălţămintea pentru iarnă. Sfatul medicilor şi cât costă o pereche de cizme în magazinele din Capitală

Embed:
Alegerea corectă a încălţămintei este foarte importantă, mai ales iarna când orice căzătură pe gheaţă poate lăsa urme pe viaţă.

"Primăvara, vara şi toamna sunt spitalizaţi cu traumatisme câte şapte-opt oameni zilnic, iar iarna numărul lor ajunge până la 22", a spus Mihail Birman, ortoped-traumatolog.

Cei mai vulnerabili sunt vârstnicii şi cei care suferă de boli ale aparatului locomotor. Încălţămintea calitativă poate fi de mare ajutor în asemenea cazuri.

"Traumatismele pot fi evitate, dacă veţi purta încălţăminte cu talpă potrivită", a explicat medicul.

Încălţămintea cu talpa moale sau cu toc prea înalt nu fixează bine piciorul, de aceea medicii nu o recomandă pentru perioada rece a anului.

"40 la sută dintre cazurile de traumatisme înregistrate iarna sunt din cauza încălţămintei. Optaţi pentru materiale naturale. Blana trebuie să fie naturală în proporţie de 50-60 la sută, dar cel mai bine chiar sută la sută. Talpa trebuie să fie stabilă, să nu alunece. Încălţămintea trebuie să fixeze bine glezna", a declarat Ludmila Murzac, medic. 

Mulţi dintre moldoveni spun că ţin cont de recomandările medicilor, însă pentru majoritatea cel mai mult contează preţul:

"Aceasta este încălţăminte italiană, din piele, verificată în timp. Talpa este destul de groasă, niciodată nu îngheţi şi te simţi foarte bine."

"Aici preţurile sunt bune, poţi obţine şi o reducere, depinde cum negociezi."

În magazinele din Capitală, o pereche de cizme de iarnă costă în jur de 2.500 de lei, iar în pieţe preţurile variază între 500 şi 900 de lei.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu