Cum a fost surprins Președintele României în centrul Bucureștiului. S-a dus cu bicicleta la muncă (FOTO)

Președintele României, Klaus Iohannis, s-a deplasat cu bicicleta la serviciu, miercuri dimineața, pe 25 aprilie, de la reședința oficială, Vila Lac 2, la Palatul Cotroceni. Și cum e a doua "escapadă" de acest gen, în două zile, multă lume se întreabă cu ce bicicletă merge președintele Klaus Iohannis și cât costă, scrie libertatea.ro.

Șeful statului a făcut, cu această ocazie, și o serie de declarații în fața jurnaliștilor, despre principalele dosare politice, despre sesizarea la Curtea Constituțională a României (CCR), despre mutarea ambasadei României la Ierusalim, precum și despre o mediere între Guvern și BNR.

Acesta era îmbrăcat office, cu o cămașă cu mânecă lungă, pantaloni de stofă și pantofi de lac, dar mai ales fără cască de protecție, chiar dacă aceasta nu e obligatorie.

Cât despre modelul de bicicletă ales de președinte, este vorba de un model mai vechi, din 2015, de proveninență germană, marca Winora, care costă aproximativ 1.800 de lei.

Cei doi agenți ai Serviciului de Protecție și Pază (SPP) care îl însoțeau aveau biciclete Scott și Kilimanjaro.

De altfel, încă de când era profesor, Iohannis nu a ascuns niciodată că este foarte pasionat de ciclism, sport pe care l-a folosit și în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, pentru a atrage votanți.

În cei 14 ani în care a condus municipiul Sibiu, Klaus Iohannis a alocat destul de mulți bani pentru sprijinirea manifestărilor sportive. Turul Ciclist sau Raliul Sibiului au fost două dintre proiectele pe care le-a susținut omul politic în vârstă de 55 de ani.

"Dintotdeauna am fost un mare fan al ciclismului. Puțini știu că, până la 30 de ani, am mers numai cu bicicleta", dezvăluia Klaus Iohannis pe o reţea de socializare.

Imediat după terminarea facultății, a fost repartizat la Școala Nr. 2 din Agnita, la 60 km de Sibiu, la o "şcoală de cartier", distanța fiind parcursă cu… bicicleta.

"Efectul pe care viitorul profesor l-a avut asupra tinerei Carmen e de înțeles, dacă ne gândim la faptul că, la vremea respectivă, preşedintele se înscrisese la o şcoală de dans şi bune maniere, ca să poată avea mai mult succes la fete. Îndrăgostit până peste cap de Carmen şi ştiind încă de la început că aceasta este femeia vieţii lui, Klaus a făcut drumuri zilnice ca să-şi vadă iubita. A fost repartizat ca profesor într-o localitate la 60 de km de Sibiu, a făcut naveta zilnic cu bicicleta ca să o vadă", scrie ziarista și scriitoarea Ioana Mandache în cartea "Poveşti de dragoste ale vedetelor".

Klaus Werner Iohannis s-a născut în 13 iunie 1959, la Sibiu, şi este căsătorit cu Carmen Iohannis, de 29 de ani, neavând copii.

 

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu