Cum a fost reflectată ziua de 11 septembrie 2001 în programele CNN

Embed:

Corespondenţii CNN sunt mereu prezenţi la cele mai importante evenimente. Iar postul de televiziune şi-a obişnuit telespectatorii cu informaţii corecte, în timp real. Evenimentele din 11 septembrie 2001, care au şocat întreaga planetă, nu puteau lipsi de pe agenda celui mai important post de ştiri din Statele Unite. Atunci, CNN şi-a întrerupt emisia şi a transmis în direct imagini de la atacul care a distrus World Trade Center şi a lăsat în urmă aproape trei mii de morţi.

La ora 8.49, la doar trei minute după ce primul avion a lovit unul dintre turnurile gemene, Carol Lin era în direct cu informaţii despre ceea ce se întâmpla la World Trade Center în New York.

Şapte minute mai târziu, când cel de-al doilea turn a fost lovit de un avion, Daryn Kagan şi Leon Harris transmiteau în direct. Iar colegul lor, corespondentul David Ensor, a fost cel care a confirmat faptul că este vorba despre un atac terorist. În ciuda faptului că evenimentele se scurgeau cu repeziciune, iar informaţiile erau şocante, jurnaliştii CNN şi-au depăşit propriile temeri şi şi-au făcut meseria cu profesionalism.

A fost pentru prima oară în istoria CNN când televiziunea a anunţat că nu va difuza publicitate sau programe de divertisment, pentru o perioadă nedeterminată. Timp de 93 de ore au fost difuzate doar informaţii legate de atentate.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu