Cum a fost răsplătit un imigrant după ce a spălat vase timp de douăzeci de ani

Ali Sonko, un imigrant care se ocupa de spălatul vaselor într-un restaurant din Danemarca, a fost promovat partener al localului, a anunţat săptămâna aceasta Rene Redzepi, bucătarul-şef şi cofondatorul acestuia, conform CNN Money, citat de businessmagazin.ro.

"Îmi face o deosebită plăcere să anunţ că managerii noştri, Lau şi James, alături de Ali, cel care se ocupă cu spălatul vaselor, au devenit parteneri în NOMA", a declarat Redzepi pe Instagram.

Sonko, în vârstă de 62 de ani, s-a ocupat de spălatul vaselor mai bine de un deceniu în cadrul restaurantului din Copenhaga, Danemarca.

Un purtator de cuvânt al restaurantului - care deţine două stele Michelin - a refuzat să dezvăluie condiţiile financiare ale parteneriatului cu Sonko.

Pe de altă parte, când a anunţat vestea, Redzepi l-a descris pe acesta ca fiind inima şi sufletul Noma, potrivit ziarului danez Berlingske.  "Nu cred că oamenii ştiu ce înseamnă să ai o persoană ca Ali în casă. E tot timpul cu zâmbetul pe buze", a spus Redzepi.

Redzepi a deschis NOMA în 2003, după ce a lucrat alături de mulţi bucătari faimoşi.

Apreciatul restaurant din  Copenhaga a deţinut titlul de "Cel mai bun restaurant din lume" timp de trei ani consecutivi, între 2010 şi 2012, şi apoi din nou în 2014. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu