Cum a făcut înconjurul lumii un pitic de grădină VIDEO

Embed:

Un pitic de grădină a călătorit în jurul lumii. Asta pentru că un grup de fizicieni au vrut să demonstreze că gravitaţia terestră nu are aceeaşi intensitate peste tot. Kern a fost cântărit în mai multe locuri de pe glob, iar rezultatele au fost surprinzătoare.

"Vi-l prezint pe piticul Kern. Este perfect pentru acest experiment, pentru că, spre deosebire de oameni, greutatea lui este constantă."

Din Peru în India, din Mexic în Australia, de la Tokyo la Polul Sud. Acesta este traseul parcurs de Kern, un pitic de grădină cu o scufie albastră pe cap. El a fost cântărit în toate ţările în care a ajuns, iar greutatea sa a fost diferită.

Astfel, la Mumbai, Kern a avut o greutate de 307,56 de grame, iar în Antarctica el a cântărit 309,82 de grame. La Londra, piticul a avut 308,66 de grame, în timp ce în Africa de Sud, greutatea lui Kern a fost de 307,82 de grame.

Următoarea destinaţie a piticului de grădină este Snolab, un centru ştiinţific canadian consacrat studiului particulelor elementare, situat la o adâncime de doi kilometri sub scoarţa Terrei. Kern va vizita apoi Centrul European de Cercetări Nucleare din Geneva. Proiectul a fost finanţat de un fabricant german de cântare de mare precizie, care a dorit să îşi promoveze astfel produsele.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu