Cum a ajuns "Denunţul" subiect la Olimpiada de Limba Română. Ministrul Educaţiei cere EXPLICAŢII

Inspectoratul Şcolar Prahova, România, a demarat verificări după ce unul dintre subiectele date la faza judeţeană a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română a fost redactarea unui "denunţ". Subiectul a fost mai fost dat în cel puţin un judeţ, transmite Mediafax.

Subiectul redactării unui denunţ a fost postat pe pagina sa de socializare de către unul dintre profesorii evalutori de la faza judeţeană a Olimpiadei de Limba şi Literatura Română, desfăşurată sâmbătă în Prahova.

"Imaginează-ţi că te numeşti Luca Străjescu şi eşti personajul care colectează cotele ţăranilor pentru stat din fragmentul extras din romanul 'Moromeţii' de Marin Preda. Redactează un referat (raport scris) adresat conducerii de partid, prin care să denunţi calitatea de element duşmănos a lui Ilie Moromete, pe care ai constatat-o când ai fost să colectezi de la el cota. Nimic altceva decât un subiect de Olimpiadă de română (jud. Prahova), etapa judeţeană, cls. XII, anul 2017", a scris Dan Gulea, profesor la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti.

Potrivit cadrului didactic, denunţul valora 30 de puncte, iar întreaga lucrare 120 de puncte.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Prahova, subiectele nu au fost făcute de Ministerul Educaţiei. 

Potrivit sursei citate, se fac verificări dacă acest subiect este conform cu programa şcolară. Totodată, Ministrul Educaţiei cere explicaţii Inspectoratului Şcolar Prahova pentru subiectele de la olimpiadă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu