Culturile, livezile şi viţa de vie, atacate de ger

Embed:

Îngheţurile au distrus mai mult de două treimi din culturile de rapiţă şi au afectat cel puţin o treime din suprafaţele semănate cu grâu şi orz. Sunt primele date ale Ministerului Agriculturii, care încă nu a finalizat evaluarea eventualelor pierderi. Autorităţile spun că informaţiile exacte vor fi disponibile după îmbunătăţirea stării vremii şi primirea datelor statistice din întreaga ţară.

Potrivit datelor oficiale, în acest an, culturile de toamnă au fost semănate pe o suprafaţă de peste 345 de mii de hectare. Dintre acestea, 272 de mii de hectare sunt semănate cu grâu, 50 de mii de hectare - cu orz şi 23 de mii de hectare - cu rapiţă.

Potrivit prognozelor Ministerului Agriculturii, se vor recolta în jur de 240 de mii de tone de grâu, cu 100 de mii mai puţin decât consumul intern anual al Moldovei. Mai mult, autorităţile nu exclud că îngheţurile au afectat culturile multianuale, inclusiv livezile de mere şi piersici. Este posibil ca gerurile să aibă un impact negativ şi asupra viţei de vie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu