Cultură în paragină. Scuarul Teatrului Naţional Vasile Alecsandri din municipiul Bălţi, într-o stare dezolantă

Embed:

Murdărie, mucuri de ţigară, sticle goale şi pereţi jerpeliți. Aşa arată scuarul Teatrului Naţional Vasile Alecsandri din municipiul Bălţi. Directorul instituţiei spune că va face un demers către Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării pentru salubrizarea şi reparaţia clădirii.  

"Сând spunem că acesta este centrul cultural al oraşului, ne dăm seama că asta arată cât de bine stăm la capitolul cultură. Vorbesc despre ce se întâmplă în scuar, sub scări. Din câte se vede, oamenii se adună acolo, desenează pereţii. Mirosul este neplăcut".

"Ar fi de dorit să fie mai frumos. Până la urmăm e centrul oraşului. Ar trebui să arate estetic".

Alţii nici nu ştiu cum arată scuarul teatrului.

"Nu ştiu, din câte îmi amintesc, nu am fost niciodată la teatru".

"Nu am fost niciodată acolo. Cer scuze, dar noi nu mergem des pe drumul acela".

Teatrul Naţional Vasile Alecsandri are un buget anual de aproximativ şase milioane de lei. Directorul instituţiei spune că banii ajung doar pentru salarii şi întreţinere.

"Am mai făcut acum două săptămâni o solicitare la Inspectoratul de Poliţie. Mi-e ruşine să spun, cred că aşa ne este cultura. Poţi să ieşit la orice oră şi să le spui la tineri că nu se poate să sta pe scări. Atunci ni se spune că e loc public", a afirmat directorul, Teatrul Naţional Vasile Alecsandri, Bălţi, Veaceslav Vlad.

Directorul instituţiei spune că va face un demers către Ministerul Educaţiei, pentru a obţine finanţare pentru lucrări de reparaţie, inclusiv pentru scuar. 

"Pentru anul viitor, în baza expertizei tehnice vom vedea ce este necesar, fie că este acoperiş, fie că sunt lucrările de la faţadă sau alte lucrări care trebuie făcute", a comunicat secretarul de stat MECC, Andrei Chistol.

Teatrul Naţional Vasile Alecsandri din Bălţi a fost mutat în clădirea din centrul municipiului, în anul 1991.

loading...

Lasă un comentariu