Culorile au revenit în Thailanda. Cetățenii au încheiat oficial perioada de doliu național în memoria fostului rege

Thailanda a încheiat în mod oficial perioada de doliu național în memoria fostul rege Bhumibol Adulyadej, luni, iar mulți dintre locuitorii acestei țări au reînceput să poarte haine colorate după un an monoton din punct de vedere vestimentar, în timpul căruia, în semn de respect pentru monarhul defunct, s-au îmbrăcat din cap până în picioare cu articole vestimentare negre, scrie Agerpres.ro.

Sute de mii de persoane s-au deplasat în centrul istoric al orașului Bangkok pentru a aduce un ultim omagiu săptămâna trecută regelui Bhumibol, care a murit în octombrie 2016. Funeraliile sale, care au costat 90 de milioane de dolari americani, realizate cu mare pompă și marcate de numeroase ritualuri străvechi, au avut loc pe durata a cinci zile, la un an după decesul monarhului.

Rămășițele sale pământești au fost depuse în Grand Palace din Bangkok, duminică. Portrete ale fostului rege, care a devenit o figură paternă pentru mulți thailandezi în timpul domniei sale de șapte decenii, au fost afișate în întreaga țară.

Steagurile funerare albe și negre ce au fost arborate la porțile clădirii Guvernului din Bangkok timp de un an au fost date jos luni, iar prim-ministrul țării, Prayuth Chan-ocha, a susținut un discurs televizat prin care a anunțat în mod oficial încheierea perioadei de doliu național.

"Guvernul dorește să mulțumească oficialilor, atât soldați cât și civili... și celor peste 10 milioane de thailandezi care au venit să aducă un ultim omagiu fostului rege pe parcursul ultimului an", a declarat premierul Prayuth Chan-ocha

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu