Culmea NENOROCULUI. O româncă merge după gratii în Belgia, după ce a condus BEATĂ spre casa situată în apropiere

O româncă de 50 de ani a fost condamnată în Belgia, după ce a fost surprinsă conducând sub influența alcoolului și cu farurile stinse, în urmă cu aproximativ un an, informează libertatea.ro.

Femeia petrecuse o seară întreagă la restaurant, dar când a plecat nu s-a gândit să ia un taxi sau să meargă pe jos, mai ales că stăteau foarte aproape de local.

Astfel, românca – indentificată de poliţie cu iniţialele P.L. – a fost surprinsă în trafic, în data de 25 martie 2018, conducând băută şi cu farurile stinse, deşi afară era întuneric.

Atunci, aproape de miezul nopţii, o patrulă de poliţie a oprit autoturismul condus de româncă pentru că circula fără nicio lumină aprinsă.

Dar când au început să discute cu ea, agenţii au mirosit imediat alcoolul şi i-au cerut femeii să sufle în etilotest, iar rezultatul i-a şocat: 1,07 alcool pur la mie!

Însă, ea a fost judecată abia pe 7 ianuarie, la Veurne, iar magistrații i-au aplicat pedeapsă maximă pentru faptele sale, potrivit Observator TV.

Pentru fapta sa, românca a primit pedeapsa maximă, adică o amendă penală de 3.200 de euro, plus 2.000 de euro amendă suspendată provizoriu, şi interdicţia de a conduce timp de 42 de zile. La tribunal, femeia a recunoscut totul şi a explicat că venea de la restaurant, unde fusese împreună cu soţul ei și băuseră vodcă şi bere. Totuși, ea a încercat să îl înduplece pe judecător, dar a făcut o declaraţie care i-a agravat situaţia.

"De fapt, soţul meu trebuia să conducă, dar era prea beat, aşa că m-am sacrificat şi am urcat eu la volan", a spus românca.

Judecătorul nici nu a vrut să ia în seamă această explicație, mai ales că ulterior s-a descoperit că distanța dintre restaurantul unde petrecuseră şi casa lor era de doar 300 de metri. Ceea ce înseamnă că puteau lăsa maşina acolo şi să plece pe jos acasă. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu