CULMEA iresponsabilității! Moldovenii au umplut parcurile din Capitală, ignorând cerințele autorităților (VIDEO)

Embed:
Ignoranţă sau inconştienţă? Se păre că ambele la un loc. De asta dau dovadă mulți moldoveni, în plină pandemie de COVID-19. Deşi autorităţile ne îndeamnă să stăm acasă, parcurile sunt pline de oameni care găsesc fel şi fel de motive să iasă din case. Unii dintre ei zic că au încredere în imunitatea lor, iar alţii spun că se creează panică pe loc gol.

Deşi situaţia devine tot mai gravă, pe zi ce trece, moldovenii ignoră cerinţele autorităţilor şi ies la plimbare în locuri aglomerate. Drept dovadă sunt aceste imagini, surprinse în această după amiază în parcul Valea Morilor.

"Copilul meu a umblat la karate, altul a umblat la "trântă". Ei sunt sportivi, dacă îi ţii în casă o să fie degradarea copiilor, nu vor să înveţe, vor sta în telefoane, se vor uita la toată nebunia şi îi atacă psihologic.
-Dar nu vă e frică?
-Nu. Mă scuzaţi, dar nu. "

"-Nu.
- Dar de ce nu vă e frică?
- Noi suntem căliţi şi avem imunitatea foarte bună."

"Eu nu mă tem. Pentru că eu sunt credincioasă. Pe mine Dumnezeu mă păzeşte şi mă apără. Dumnezeu a spus: nu te teme, eu niciodată n-o sa te las, nici la necaz, nici la bucurie."

Deşi virusul a făcut deja o victimă în ţara noastră şi mii la nivel mondial, unii moldoveni afirmă nici măcar nu au auzit de existenţa lui.

"Dumnevoastră nu vă e frică?
- De ce să-mi fie frică?
- De coronavirus.
- Nu ştiu. Prima dată aud."

Cei mai mulţi dintre cei care au ieşit să se plimbe spun că păstrează distanţa dintre oameni, iar asta îi fereşte de orice pericol.

"- Nu, nu ne e frică. Respectăm igiena personală.
- Dar aici sunt foarte mulţi oameni?
- E bine că sunt mulţi.
- E bine că sunt mulţi, da?
- Da. Toţi respectă distanţa."

"Noi ne străduim să menţinem distanţa dintre oameni. Ne-am obosit în casă de stat, vrem şi noi la soare un picuţ."

În cadrul şedinţei de astăzi privind ultimele date de infectare cu noul tip de coronavirus, premierul Ion Chicu a declarat că toate aceste ieşiri ale moldovenilor sunt un exemplu de iresponsabilitate:

"Nu cred că ceea ce vedem noi pe traseele din jurul Chişinăului, frigărui, diferite sărbători, evenimente organizate în plină natură se încadrează în conceptul de responsabilitate."
loading...

Lasă un comentariu