CUC bate alarma! "Nu este normal ca nişte structuri paramilitare să controleze procesul de pacificare şi pacificatorii"

"Problema legată de incidentul ce viza blocarea ieşirii observatorilor militari în cazul reţinerii de către structurile de forţă subordonate regimului de la Tiraspol a pacificatorilor din partea organelor constituţionale ale Republicii Moldova a constituit mărul discordiei în cadrul şedinţei Comisiei Unificate de Control din 10 ianuarie", se menţionează într-un comunicat al Ministerului Apărării. 

Potrivit sursei citate, intenţia delegaţiei moldoveneşti de a nu admite repetarea unor cazuri similare în Zona de Securitate a fost întâmpinată ostil de către delegaţia regiunii transnsitrene şi susţinută de unii membri CUC din alte delegaţii.

"Delegaţia noastră a bătut repetat alarma, contând să găsească sprijinul tuturor membrilor CUC, pentru a nu admite tensionarea situaţiei în zonă şi a evita consecinţe imprevizibile. Nu este normal ca nişte structuri paramilitare să tindă să controleze procesul de pacificare şi pacificatorii, deoarece aceasta vine în contradicţie cu acodurile din 1992 şi 1998 şi hotărârile CUC anterioare", au specificat în cadrul întrevederii membrii delegaţiei Republicii Moldova.

Publika.md aminteşte că în cadrul primei şedinţe din acest an a Comisiei Unificate de Control, Tiraspolul a fost învinuit că "a încalcat grav drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului şi a creat un precedent periculos", atunci când miliţia transnistreană a reţinut un angajat al Ministerului de Interne de la Chişinău, cetăţean moldovean.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu