Cuburile de gheaţă care îţi arată când te-ai îmbătat şi trimit amicilor mesaje să te ducă acasă

Eşti la o petrecere, dar nu eşti sigur dacă mai poţi servi un pahar cu alcool sau deja ai depăşit limita? Poţi verifica acest lucru foarte simplu. Un student de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, SUA, este autorul unei invenţii ingenioase care îţi oferă răspunsul.  Tânărul a inventat cuburile de gheaţă digitale care detectează cât de băut eşti şi pot trimite mesaje prietenilor, relatează Ziare.com.

În toamna anului trecut, studentul Dhairya Dand a băut prea mult la o petrecere din campusul universitar şi s-a trezit peste şapte ore, la spital. Atunci i-a încolţit ideea unei astfel de invenţii.

Cuburile sunt fabricate din gelatină şi conţin un emiţător de unde în infraroşu, accelerometre şi LED-uri care îşi schimbă culoarea de la verde la galben şi apoi la roşu, în funcţie de timpul în care se consumă băutura şi de cantitatea acesteia.

Acceleratoarele măsoară numărul de înghiţituri şi estimează conţinutul de alcool din sânge. Dacă persoana continuă să bea, în pofida avertismentelor (culoarea roşie), cuburile de gheaţă vor trimite chiar mesaje prietenilor, avertizându-i că amicul lor trebuie să fie dus acasă.

Studentul a realizat şi un videoclip în care îşi descrie invenţia, suscitând mai ales interesul tinerilor. Dhairya Dand plănuieşte să-şi dezvolte ingenioasa idee căutând finanţare pentru aceasta.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu