Cubreacov: Homosexualitatea bate la uşa bisericii din interior, nu din exterior

Embed:

"Homosexualitatea bate la uşa bisericii din interior, şi nu din exterior. Mai mult, fenomenul este unul vechi în biserică şi tolerat, nu combătut". Cel puţin, aceasta este părerea invitaţilor emisiunii Publika Report de la Publika TV. Subiectul homosexualismului din biserică a fost discutat în contextul în care Sinodul Mitropoliei Moldovei l-a caterisit ieri, 18 martie, pe Vasile Ciobanu, părintele duhovnic al Mănăstirii Tabăra din Orhei, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu doi tineri.

Vlad Cubreacov spune că problema homosexualităţii în rândurile slujitorilor bisericeşti nu este o noutate. În opinia sa, cazul preotului Vasile Ciobanu nu este singular. Cubreacov are şi o explicaţie pentru acest lucru:

"Clerul din Republica Moldova are o slabă pregătire. Mulţi oameni întâmplător au nimerit în cler, exigenţele pe care biserica însăşi le ridică în faţa celor care trebuie să fie slujitori ai Domnului sunt dintre cele mai mici, de multe ori formale, atitudinea este neserioasă din partea celor care au condus sau conduc în ultimii ani biserica" a declarat jurnalistul Vlad Cubreacov.

Acesta este contrazis însă de reprezentanţii Mitropoliei Moldovei.

"În Biserica Ortodoxă din Moldova acum nu se întâmplă nimic ieşit din comun. Ce s-a întâmplat e clar că nu ne onorează, dar nu are o influenţă asupra bisericii. Nu e cu putinţă ca toţi membrii bisericii să fie sfinţi", a menţionat Maica Epistimia, şefa Biroului de Presă a Mitropoliei Moldovei.

Sociologii spun că scandalurile sexuale în rândul clericilor afectează grav percepţia oamenilor despre biserică.

"Asemenea cazuri influenţează într-o măsură destul de vădită încrederea în reprezentanţii autorităţii bisericeşti. Şi aşa lumea se întreabă de onestitatea şi de sinceritatea comportamentului autorităţilor bisericeşti", a subliniat sociologul Artiom Maister.

Barometrul de Opinie Publică din ultimii doi ani arată că dintre toate instituţiile statului, oamenii au cea mai mare încredere în Biserică.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu