Cuba importă 60 la sută din produsele alimentare. Care este motivul

Embed:

Criza economică din Cuba a determinat autorităţile să raționalizeze alimentele şi produsele de strictă necesitate. Ouăle, orezul, fasolea, uleiul, cârnaţii vor fi disponibili doar pe cartelă şi în cantităţi limitate în fiecare lună.

Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul produselor de îngrijire, precum săpunul. Oamenii stau ore întregi la cozi atunci când se aduce marfa.

"Rândul este infernal şi avem dreptul să cumpărăm doar câte doi pui fiecare. Este foarte puţin."

"Când vindem carne de pui ne străduim să o repartizăm astfel încât toată lumea să poată cumpăra. În acelaşi mod se procedează şi în cazul vânzărilor de ulei."

Autorităţile cubaneze au explicat că situaţia financiară a ţării s-a înrăutăţit din cauza sancţiunilor americane, dar şi a speculanţilor care fac stocuri de produse pe care apoi le vând pe piaţa neagră la un preţ exagerat. Un alt motiv care a agravat situaţia economică din Cuba este colapsul principalului aliat, Venezuela, de unde primea multe ajutoare.

"Astăzi depindem de importurile din Statele Unite. E timpul să căutăm o alternativă pentru a ne proteja piaţa", a spus Betsy Diaz Velazquez, ministrul Comerţului din Cuba.

60 la sută din produsele alimentare vândute în Cuba sunt din import. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu