Cu tupeu și fără frică. Sute de șoferi parchează zilnic mașinile neregulamentar pe străzile din Capitală (FOTOREPORT)

Embed:

Poliţiştii au dat anul trecut opt mii de amenzi pentru parcări în locuri interzise. Cel mai des, şoferii au fost sancţionaţi pentru faptul că parchează pe trotuare. Mulţi dintre conducătorii auto au avut însă o justificare: lipsa locurilor de parcare. 

Amenzile curg gârlă chiar şi pe artera principală a Chişinăului. În orele de vârf, şoferii parchează nestingherit pe bulevardul Ştefan cel Mare în locuri interzise, în special în preajma instituţiilor publice.

"Este o instituție mare pentru copii, unde să las mașina pe 5-10 minute ca să-mi las copilul. Dacă era transport public de la Ciocana până aici - nici na luam mașina".

"- Ştiţi că aţi parcat neregulamentar?
– Bănuiam. Dar alt loc nu am găsit. Nu avem unde parca. Dar am nevoie, căci aici e şcoala, banca şi alte instituţii."

"De aceea că n-am unde parca. Numărați câți bicicliști trec aicea și numărați mașinile și pietonii".

Reprezentanţii Inspectoratului Naţional de Patrulare ne-au explicat că pot da amenzi doar în cazul când şoferii, care au parcat neregulamentar, se află în preajma automobilului. Amenda este de la 700 până la 1500 de lei. Pe lângă amendă şoferul mai primeşte şi două puncte de penalizare.

"În cazul în care proprietarul nu este în mașină el este depistat și citat ca să se prezinte la Goga 18 pentru a prezenta cine a fost la volanul automobilului și a va fi sancționat conform articului 238 sau 240 din Codul Contravențional", a declarat Ion Toma, ofițer de patrulare.

Reprezentanţii primăriei spun că în timpul apropiat în curţile blocurilor din Chişinău vor fi create peste 200 de locuri noi de parcare.

"Pentru anul 2019 consiliul municipal a alocat 10 milioane de lei pentru amenajare locurilor de parcare. Cu părere de rău procedura de achiziții prima data a eșuat. Acum se afla în preces în licitație repetată", a spus Оleg Caraman.

Funcţionarul nu a precizat însă când vor începe lucrările.

Lasă un comentariu