Cu rulota prin lume! Două cupluri din Slovenia au poposit în Moldova. Impresiile turiștilor

Embed:

Moldova devine tot mai atractivă pentru turiştii străini. Două familii din Slovenia, care au decis să cutreiere lumea cu rulota, au poposit şi în ţara noastră. Aceştia s-au delectat cu vinurile moldoveneşti şi cu sarmale, dar şi au admirat peisajele de la Orheiul Vechi. 

Aceste două cupluri, ajunse la pensie, au decis să-şi ocupe timpul cu excursii. După ce au vizitat Serbia, Croaţia şi România, au ajuns şi pe meleagurile noastre. Franc, în vârstă de 74 de ani, spune că şi-a convins soţia şi prietenii să vină în ţara noastră deoarece îi place vinul moldovenesc.

"Am băut vin moldovenesc la Kiev, la Harkov, la Moscova, Ekaterinburg şi chiar în regiunea Magadan. Vinul moldovenesc a reuşit să devină foarte popular şi mi-am propus să văd această ţară când voi ieşi la pensie", mărturiseşte Franc.

După cum era de aşteptat, prima destinaţie pe care au vizitat-o turiştii sloveni au fost beciurile de la Cricova. Acolo s-au delectat cu licoarea lui Bachus şi şi-au făcut plinul.

"Vinul vostru este ieftin. În Slovenia, preţul este de patru ori mai mare", a spus Franc.

Nu doar vinurile i-au impresionaţi pe turiştii sloveni.

"Mi-au plăcut foarte mult uniformele elevilor, cămăşile albe, încălţămintea neagră şi cravatele pe care le poartă. Este atât de frumos!", a mărturisit turista Hellen.

Rulota celor doi turişti este o adevărată casă pe roţi, cu toate condiţiile necesare.

Deşi spun că au avut parte de o vacanţă pe cinste, turiştii au şi reproşuri.

"În Chişinău nu există parcări pentru rulote. Am lăsat maşina la o margine de oraş, lângă Moldexpo. Nu mi-a plăcut nici faptul că pe străzi sunt foarte mulţi câini vagabonzi", a spus Franc.

Reprezentanţii asociaţiilor de profil promit că, în curând, în Codrii Orheiului va fi amenajată o parcare pentru rulote.

"S-au găsit investori, s-a gasit locaţia. Camperii vor avea acces la apă, canalizare, lumină, toate condiţiile chiar şi o terasă unde vor putea lua prânzul", a dat asigurări preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alexandru Juraveli.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu