CU PIANUL PRIN CHIŞINĂU. Ineditul eveniment va avea loc în aer liber

Embed:

Cu pianul prin Chişinău este genericul festivalului de muzică clasică Moldo Crescendo, ajuns la a 5-a ediţie.

Scopul festivalului din acest an este ca organizatorii să povestească oamenilor despre locurile frumoase din Chișinău prin intermediul a cinci concerte de muzică clasică, în cinci locuri diferite din Capitală.

Toate evenimentele vor avea loc în octombrie, dar aseară, organizatorii au scos pianul pe strada Veronica Micle, pentru a anunţa într-un mod inedit apropiatul festival.

Concertul în aer liber a vut loc aseară, lângă teatrul Luceafărul de pe str. Veronica Micle. În câteva clipe, în zonă s-au strâns zeci de oameni. Pe lângă muzica în aer liber, cei prezenţi au putut afla despre istoria străzii.

"Această stradă a fost gândită ca o stradă secundară, nimeni nu i-a dat importanţă, totodată având în vedere că fix în centru oraşului era Complexul Mitropolitan, Voronica Micle era strada care conecta direct grădinele mitropolitane. "

"Este o idee foarte bună, mi se pare că Chişinăul nostru este foarte bogat în locaţii istorice. Şi doar prin cultură se poate promova acest spaţiu cultural. "

"Chiar cred că suntem într-o perioadă mai multă atenţie valorilor culturale."

Evenimente similare vor avea loc în luna octombrie, în cinci locuri diferite din oraş.

"Cu pianul prin Chişinău, o să mergem în diferite locaţii prin Chişinău şi o să povestim oamenilor despre arhitectură, clădirile din jur despre străzi şi desigur şi o să cântăm", a spus MARCEL LAZĂR, fondatorul proiectului Moldo Crescendo.

Festivalul de muzică clasică Moldo Crescendo va avea loc în perioada 4-13 octombrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu