CU OCHII PE RĂUFĂCĂTORI. În oraşul Căuşeni au fost instalate mai multe camere video

Embed:
Primăria oraşului Căuşeni a declarat război hoţilor, vandalilor şi huliganilor. Asta după ce în ultima perioadă, de pe străzi şi spaţii verzi au început să dispară florile, coşurile de gunoi, băncile şi elementele decorative de pe stâlpi. Pentru a-i prinde pe răufăcători, primăria a instalat în oraş mai multe camere de supraveghere. Ultimul caz de vandalism a avut loc acum o lună. Atunci, persoane necunoscute au distrus piesele de pe tabla de şah instalată în centrul oraşului.

"Practic vedeţi, aceasta a este o figură totală, dar la momentul de faţă uitaţi-vă ce este. Au aruncat, au fărmat. Cum poţi să rupi un aşa obiect", a declarat Grigore Repeșciuc, primarul oraşului Căuşeni 

Vandalii au distrus şi băncile, şi au scos din beton coşurile de gunoi de pe o alee. Nu au scăpat nici terenurile de joacă pentru copii. Iar recent, hoţii au furat o piesă decorativă din centrul oraşului.

"S-au agăţat pe această bară, şi segmentul acesta care este a fost vandalizat, a fost scos, şi a fost dus acasă", a spus Grigore Repeșciuc, primarul oraşului Căuşeni.

Pentru a le veni de hac, primăria a instalat pe străzi 22 de camere de supraveghere.

"Aici este instalat un centru de monitorizare video, unde este stocată toată informaţia de pe camerele instalate. Ele sunt dotate şi cu careva dotaţii tehnice care să poată filma şi pe timp de noapte", a zis Chirman Gheorghe, angajat al Primăriei.

"Camerele au fost instalate în aşa mod ca să cuprindă tot oraşul. Şi pe viitor se prevede instalarea a 32 de camere. Ca să putem monitoriza situaţia din oraş", a zis Vitalie Dan, specialist principal Secţia Securitate publică.

"Peste tot unde sunt instalate camere, cred că e mai mare responsabilitate, şi stima şi respectul unul faţă de altul".

"Ca să fim încredinţaţi, că dacă ceva se întâmplă de rău, putem să aflăm cine a făcut".

Pentru instalarea camerelor de supraveghere primăria Căuşeni a alocat 70 de mii de lei. De la începutul anului, în oraş au fost înregistrate în jur de 30 de cazuri de furturi şi vandalizări ale bunurilor publice, iar valoarea pagubelor se ridică la zeci de mii de lei.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu