CU GÂNDUL LA TOKYO. Dimitriana Surdu se pregăteşte pentru Jocurile Olimpice din 2020

Dimitriana Surdu se pregăteşte deja pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Sportiva, care evoluează în proba de aruncare a greutăţii, face câte 8 antrenamente pe săptămână. Surdu a obţinut cota de participare graţie triumfului la Campionatele Internaţionale ale României de Atletism, unde a ocupat locul 1 cu un rezultat de 18 metri 62 de centimetri."Înaintea ultimei încercări, mi-am zis: "Dă să-i dau cum pot!" Astfel, din ultima încercare am reuşit să obţin calificarea la Jocurile Olimpice. Sunt foarte bucuroasă. De emoţii, am început a plânge. "


Dimitriana Surdu va participa pentru a doua oară la Olimpiadă. În 2016, la Rio de Janeiro, atleta s-a clasat pe locul 35 şi nu a reuşit să se califice în finală." După primele Jocuri Olimpice, mă gândeam dacă merită să mă mai pregătesc pentru următoarea ediţie. Mi-am zis: "Mergem mai departe".

 

M-am pregătit şi iată am obţinut calificarea. Sunt mândră. Sper ca la ediţia următoare să particip cu mult mai bine. Să fiu chiar în primii 5. Dă Doamne să ajungem în premianţi, dar mă rog măcar în finală să ajung. "Mă bucură faptul că atunci, în Brazilia, Dimitriana era tânără, a nimerit la competiţie pe neaşteptate, iar acum deja e matură, îşi ştie lucrul, poate să concureze la nivel înalt."Atleta urmează să participe în acest an la Universiada Mondială, Cupa Europei pe echipe şi Campionatul Mondial.
Dimitriana Surdu este a doua sportivă din Republica Moldova calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după maratonista Lilia Fisikovici.