CU FINALA LA ORIZONT. Belgia şi Franţa va disputa marți prima semifinală

Începe faza meciurilor cruciale la Campionatul Mondial de fotbal! Se joacă calificarea în marea finală a celui mai important eveniment fotbalistic al planetei. Balul va fi deschis de echipele Belgiei şi Franţei, care se vor confrunta marți seara în prima semifinală a turneului.

"Avem un mare respect. Belgia este pe loucl 3 în clasamentul FIFA. Are o generaţie incredibilă cu fotbalişti care joacă împreună deja de mult timp şi care între timp s-au maturizat. Ei joacă bine pentru cluburile lor. Cred că din acest motiv, acum ne va fi mult mai dificil decât în meciurile precedente", a spus  fotbalistul de la  naţionala Franţei, Olivier Giroud.

Antrenorul echipei naționale a Belgiei, spaniolul Roberto Martinez, a comparat meciul cu Franţa cu un voiaj pe lună, iar fotbaliştii susţin că după ce au eliminat Brazilia în "sferturi" sunt determinați să joace şi finala.

"După ce învingi Brazilia nu cred că trebuie să îţi fie frică de nimeni. Dacă ai sentimentul de frică, atunci nu poţi juca sută la sută. Este foarte important pentru un fotbalist acest lucru", a spus fotbalistul de la naţionala Belgiei, Nacer Chadli.

Confruntarea dintre cele două reprezentative readuce în prim-plan o rivalitate istorică. ''Diavolii roşii'' conduc cu 30 de victorii în meciurile directe cu ''Les Bleus'', care au doar 24 de succese, alte 19 partide încheindu-se la egalitate.

Ultimul meci direct dintre Franța și Belgia s-a disputat în 2015, un amical pe Stade de France în care belgienii s-au impus cu scorul de 4-3.

Prima semifinală a Campionatului Mondial se va juca marți la Sankt Petersburg, cu începere de la ora 21:00. Partida va fi arbitrată de uruguayanul Andres Cunha.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu